Leea Klemolan tähdittämä HUONOT NAISET -komedia elokuvateattereihin kautta maan perjantaina 25.2.2022

Huonot naiset -komedia nähdään elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.2.2022. 

Ensi-iltaa edeltävällä viikolla, torstaina 17.2. järjestetään sekä elokuvan viimeinen lehdistönäytös että kutsuvierasensi-iltanäytös. Toimittajien elokuvankatselumahdollisuus on lehdistönäytöksessä klo 10, ja media on tervetullut myös tekemään juttua Huonot naiset -komedian tekijöistä ja heidän kutsuvieraistaan punaiselta matolta ennen kutsuvieraiden iltanäytöstä. Tarkemmat lisätiedot toimitetaan ilmoittautuneille, yhteystiedot alla. Tervetuloa!

HUONOT NAISET

Muun muassa kahdesti parhaan naisnäyttelijän Jussilla sekä Pro Finlandialla palkitun Leea Klemolan tähdittämä Huonot naiset on komedia, jossa yllätysvieraat sotkevat hääjuhlien järjestelyt ja pistävät vipinää uinuvaan lappilaiseen pikkukylään.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren. Käsikirjoitus perustuu Karoliina Lindgrenin alkuperäisideaan ja on tositapahtumien inspiroima. Niklas Lindgren on ohjannut Huonot naiset -komedian esikoispitkänä elokuvanaan.

Pääosanesittäjän Leea Klemolan lisäksi Huonot naiset -elokuvan merkittävissä rooleissa ovat Jussi Vatanen ja Mikko Penttilä sekä uusina nousevina tähtinä valloittavat Emma Kilpimaa ja Anna Ackerman. Komedian suuressa näyttelijäkaartissa nähdään myös muun muassa Rea Mauranen, Anna-Leena Sipilä, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev ja Kari Ketonen.

Elokuvassa seurakuntatalon emäntä Johanna (Klemola) tekee kaikkensa, että tulevissa hääjuhlissa sujuu kaikki suunnitelmien mukaan. Varaa virheisiin ei ole. Viimeinen, mitä Johanna kaipaa, on bussilastillinen seksityöntekijöitä kolkuttelemassa seurakuntatalon ovelle tärkeiden hääjuhlien aattona. Ohikulkumatkalla olevalta venäläisseurueelta on kuitenkin hajonnut auto ja pian Johanna löytää itsensä majoittamasta naisia seurakuntatalolle. Johannan veljen (Penttilä) tehtävänä on korjata auto, että matkalaiset saadaan äkkiä tien päälle ja alta pois. Veljen yrittäjähenkinen kaveri (Vatanen) puolestaan näkee tilanteessa hienoja mahdollisuuksia ja päättää toimia. Kello käy, auto ei käynnisty, häät alkavat ja katastrofin ainekset ovat käsissä.

Huonot naiset on tarina tavallisista, rohkeista naisista ja miehistä, joissa yllättävät kohtaamiset nostavat pintaan suuria tunteita sekä ikiaikaisia asetelmia. Kun nämä häät on tanssittu, on koko kylä siirtynyt piirun verran paikoiltaan. 

CAST & CREW

Näyttelijät: Leea Klemola, Jussi Vatanen, Mikko Penttilä, Emma Kilpimaa ja Anna Ackerman, sekä Rea Mauranen, Anna-Leena Sipilä, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev, Kari Ketonen

Ohjaaja: Niklas Lindgren

Käsikirjoittajat: Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren

Tuottaja: Miia Haavisto

Kuvaaja: Aarne Tapola

Lavastussuunnittelija: Sattva-Hanna Toiviainen

Pukusuunnittelija: Susse Roos

Maskeeraussuunnittelija: Saara Räisänen

Leikkaaja: Katja Pällijeff

Äänisuunnittelija: Panu Riikonen

Säveltäjä: Artturi Taira ja Samuli Kukkola

Tuotanto: Tekele Productions

Levitys ja markkinointi: SF Studios

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.