Jussi-palkittu suomalaisnäyttelijä Mimosa Willamo tähdittää Viaplayn uutta alkuperäissarjaa Cell 8

Cell 8 (Edward Finniganin hyvitys) on Viaplayn seuraava seuraava alkuperäissarja. Sarja perustuu Roslund & Hellströmin ylistettyihin rikosromaaneihin. Cell 8 on monipuolinen tarina kuolemanrangaistuksesta, kostosta ja sosiaalisesta perinnöstä. Viaplaylla ja Miso Filmillä on oikeudet neljään kirjailijakaksikon kirjaan, joista tämä on toinen. Ensimmäinen osa Box 21 sai ensi-iltansa vuonna 2019. Cell 8 saa Suomessa ensi-iltansa vuonna 2022 Elisa Viihde Viaplay -palvelussa.  

Cell 8 eli Edward Finniganin hyvitys, kuten kirjankin nimi on, oli aina yksi minun ja Börjen lempilapsista. Siinä on rikos, trilleri ja sosiaalinen kuvaus ­– kaikki yhdessä. Ja nyt, kun näemme sen saavan uuden tulkinnan ja muuntautuvan tv-sarjaksi, on kuin näkisimme lempilapsemme kasvavan aikuiseksi”, sanoo Anders Roslund.

Mies, jolla on henkilökohtainen suhde rikostutkija Mariana Hermanssoniin (Mimosa Willamo), otetaan kiinni pahoinpitelystä ruotsinlaivalla. Hänen nimensä on John Swartz, ja virallisten dokumenttien mukaan hänen tulisi olla kuollut. Marianan ja hänen esimiehensä Ewert Grensin (Leonard Terfelt) selvittäessä Johnin mysteeriä, johtavat sen jäljet niin korkeisiin poliittisiin piireihin kuin myös Atlantin yli miehen luo, joka hakee pakkomielteisesti sovitusta tyttärensä kuolemasta. Sarjan keskiöön nousee Mimosa Willamon esittämä rikostutkija Mariana Hermansson, joka etsii totuutta salaperäisen John Swartzin takana.

”Olen odottanut, että pääsen palaamaan takaisin tähän rooliin, olihan se ensimmäinen kuvauksista, joita siirrettiin koronan takia. Pidin kirjasta jo ensilukemalla, ja luettuani käsikirjoituksen pidin siitä vielä enemmän – olihan rooli erityisesti minulle kirjoitettu. Cell 8 ei kerro vain siitä, miten poliisina kuuluu tehdä oikein, vaan miten ihmisenä kuuluu tehdä oikein. Kuolemanrangaistus on vaikea mutta tärkeä aihe keskusteltavaksi. Eurooppalaisena tuntuu suorastaan absurdilta, että joku ylipäätänsä voidaan tuomita kuolemaan, ja on vielä järkyttävämpää tietää, että ihmisiä tuomitaan niin tälläkin hetkellä”, kommentoi Mimosa Willamo.

Syvälliseen tutkimukseen perustuvan tinkimättömän realisminsa ansiosta Roslund & Hellströmistä tuli nopeasti Ruotsin arvostetuimpia ja myydyimpiä rikoskirjailijoita. Heidän teoksiaan on käännetty 36 kielelle ja niitä myydään maailmanlaajuisesti. Cell 8 (Edward Finniganin hyvitys) on kirjailijaduon kolmas yhteinen romaani ruotsalaisista poliiseista, joita johtaa rikoskomissaari Ewert Grens.

”Roslund & Hellströmin kirjoilla on taito kuvata polttavan kuumia, ajankohtaisia aiheita, kuten ihmiskaupan synkkä todellisuus Box 21:ssä, ja kuolemanrangaistuksen moraalinen kuilu Cell 8:ssa. Tämä on syy siihen, että heidän kirjojaan on luettu laajalti ympäri maailman. Kansainvälisesti menestyneet alkuperäisteokset ovat hyvin linjassa Viaplayn tavoitteen kanssa tulla kansainväliseksi suoratoistohaastajaksi, ja on hienoa päästä vihdoin jatkamaan sarjaa uudella tarinalla”, sanoo Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, NENT Group.

Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Dennis Magnusson (Box 21) sa sen ohjaa Johan Brisinger (Thicker Than Water). Kuusiosaisen sarjan Miso Filmille tuottavat Rachel Bodros Wolger (Jag kommer hem igen till jul) sekä Karl Fredrik Ulfung (Box 21, 438 dagar). Vastaava tuottaja NENT Groupilta on Jon Petersson.


Päärooleissa:

Mimosa Willamo (Mariana Hermansson) on suomalainen Jussi-palkittu näyttelijä, joka on tunnettu muun muassa tv-sarjoista Box 21, Roba ja Karppi.

Leonard Terfelt (Ewert Grens) on muun muassa tunnettu menestyssarjoista, kuten Silta, Wallander ja Syyttömänä tuomittu. Kristofer Kamiyasu (Sven Sundkvist) nähtiin hiljattain toimintakomediassa ”The Hitmans Wife´s Bodyguard” kansainvälisten tähtien Ryan Reynolds ja Samuel L. Jackson rinnalla.

Cell 8 on Viaplay Original alkuperäissarja, joka saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplay-suoratoistopalvelussa vuonna 2022.

#Cell8Viaplay

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.