DiCaprion “Frontiersmenin” Suomen tv-ensi-ilta

Leonardo DiCaprion tuottamassa upouudessa minisarjassa käydään läpi yksi Yhdysvaltain historian tärkeimmistä vaiheista, maan historian ensimmäiset, myrskyisät 75 vuotta. Frontiersmen saa ensi-iltansa keskiviikkona 25. heinäkuuta vain HISTORY-kanavalla.

Huhtikuussa 1775, vain viikkoja ennen Yhdysvaltain vallankumousta, ryhmä uudisraivaajia aloitti oman vallankumouksensa uhmaamalla Brittiläistä imperiumia ja perustamalla pysyvän asutuksen rajaseudulle. Heidän edessään aukesi 6,5 miljoonan neliökilometrin laaja, villi ja kesyttämätön alue Appalakkien vuoristolta Tyynelle valtamerelle. Siitä tulisi myöhemmin itsenäinen valtio.

HISTORY-kanavan uusi, neliosainen ja kahdeksantuntinen dokudraama Frontiersmen kertoo seikkailunhaluisten uudisraivaajien tarinan. Davy Crockett, Lewis ja Clark, Daniel Boone sekä Andrew Jackson olivat mukana tekemässä uudisasukkaista vallankumouksellisia ja lopulta yhdysvaltalaisia.

Sarjassa käydään läpi ratkaisevan tärkeä vaihe historiaa—vallankumouksesta Kalifornian kultakuumeeseen—jonka aikana Daniel Boone, Meriwether Lewis ja William Clark, John Frémont, Andrew Jackson sekä Davy Crockett matkustivat tiettömien maiden halki päättäväisinä ja itsevarmoina.

Ikonisten uudisraivaajien elämästä kerrotaan dramatisoitujen kohtausten avulla. Luvassa on myös uusia asiantuntijoiden ja survivalistien haastatteluja. Ensimmäinen jakso keskittyy Yhdysvaltain vallankumouksen alkuun. Sota levitessä siirtokunnista syrjäisiin territorioihin Daniel Boonen ja Davy Crockettin kaltaisten uudisraivaajien oli pakko taistella omasta hengestään ja maan tulevaisuudesta.

Toisessa jaksossa seurataan intiaaniheimot yhdistänyttä shawnee-soturi Tecumsehia sekä Lewisin ja Clarkin legendaarista tutkimusmatkaa Tyynellemerelle, kun uusi sota alkoi.

Kolmannessa jaksossa Yhdysvallat luottaa kenraali Andrew Jacksoniin, joka puolusti rajamaita brittejä vastaan. Jacksonin kyseenalaiset keinot ajoivat hänet riitoihin ikonisen Davy Crockettin kanssa.

Neljännessä ja viimeisessä jaksossa perehdytään Davy Crockettin taisteluun Alamossa. John Frémont ja Kit Carson lähtevät salaiselle tehtävälle, joka ajaa Kalifornian ja Tyynen valtameren rannikon sotaan.

Tästä voi katsoa sarjan virallisen trailerin.

Frontiersmen saa ensi-iltansa keskiviikkona 25. heinäkuuta kello 22, HISTORY-kanavalla.